Investeringer trækker Hanegals overskud ned

Leverandører 3. dec 2018 -
This describes the image
Foto: Hanegal
Skrevet af: Søren Tougaard

Stigende personaleomkostninger på ca. 5 pct. og en forbedret - omend beskeden - bruttofortjeneste er som regel klare indikationer på vækst.

Den økologiske fødevareproducent Hanegal fra Voel ved Silkeborg oplyser sædvanen tro ikke om omsætningen i deres regnskaber.

I regnskabet for 2017/18, der løb til udgangen af juni, steg bruttofortjenesten med ca. 345.000 kr. til 26,2 mio. kr.

Derimod faldt driftsresultatet med 1,2 mio. til 2,1 mio. kr., mens årets resultat faldt med 41 pct. i forhold til forrige regnskab og landede på godt 1,2 mio. kr.

- Den primære årsag til det forringede resultat skyldes meromkostninger i regnskabsåret til sikring af den fremtidige vækst og indtjening, herunder investeringer i organisation, nyt ERP-system, produktudvikling, optimering og automatisering i produktionen samt effektivisering af administrative processer, lyder det i ledelsesberetningen.

Færdigretter vokser markant

Hanegal producerer kød- og pålægsprodukter samt måltidsløsninger. Et af Hanegals helt store vækstområder er færdigretter, hvor væksten var på 47 pct. i forhold til året før.

- Hele området for økologiske færdigretter vækster, men især vegetariske og veganske måltidsløsninger uden tilsætningsstoffer har oplevet en eksplosiv vækst. Hanegal er derfor i gang med at udvide markant på dette område, skriver ledelsen i beretningen.

Her fremgår det ligeledes, at bestyrelsen forventer en fortsat positiv udvikling i markedet for økologiske fødevarer i Danmark og i de nære eksportmarkeder, og at de foretagne investeringer vil føre til øget omsætning og indtjening i 2018/19.

 

Opdateret 10. nov 2020