Hanegal-stiftere satser på plantebaserede fødevarer med ny fabrik

Leverandører 11. feb 2019 -
This describes the image
Hanegal-stifterne Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen. Foto: Hanegal
Skrevet af: Søren Tougaard

I de senere år har Hanegal udviklet flere økologiske færdigretter uden kød og en økologisk plantebaseret postej. Hanegals målsætning er, at en langt større andel af produkterne skal være helt uden kød.

Derfor etablerer Hanegal-stifterne Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard nu selskabet Organic Plant Protein og opfører en ny fabrik, der har til formål at udvikle nye typer af økologisk planteprotein.

Den nye fabrik ventes etableret i Hedensted Kommune om ca. ni måneder og har et samlet budget på ca. 25 mio. kr.

Og ambitionerne er store. For ud over at forsyne Hanegals produktion ventes det, at planteprotein-produkterne har et stort potentiale som eksportvare.

- Det er allerede nu velkendt, at der er gode muligheder i planteproteiner fra ærter og hestebønner, men der er mange andre proteinrige afgrøder, som slet ikke er afprøvet endnu. Dette udviklingsarbejde bliver også en vigtig aktivitet i det nye selskab, oplyser investorerne i en pressemeddelelse.

Alternativer til kødprodukter

Samtidig er forventningen, at udviklingen af nye økologiske planteproteiner vil bringe Hanegal helt i front med udvikling af plantebaserede alternativer til kødprodukter som pålæg, pølser og middagsretter.

Organic Plant Protein har allerede ansat en direktør i form af Per Lang Sørensen, der kommer fra Teknologisk Institut.

Hanegal havde i det seneste 2017/2018-regnskab en bruttofortjeneste på 26,2 mio. kr. og et resultat før skat på 1,5 mio. kr. Selskabet oplyser ikke omsætningen.

Opdateret 10. nov 2020