Hanegal opkøber færdigretproducent
Fairdig har det seneste år fået produceret sine færdigretter på Hanegals produktionsanlæg. Det har været et frugtbart samarbejde, hvor det naturlige næste skridt var et endnu tættere samarbejde.
Derfor overtager Hanegal nu Fairdig per 1. august.
Opkøbet ligger i tråd med Hanegals strategi om, at produktionen skal være 85 pct. plantebaseret inden 2030.
- Opkøbet er strategisk vigtigt for os, da vi med dette styrker vores position inden for plantebaserede færdigretter. Opkøbet giver os et godt afsæt for yderligere ekspansion - og særligt i frostkategorien og på eksportmarkederne, lyder forventningen fra Cees Kuypers, kommerciel direktør og medejer i Hanegal.
Store forventninger til frostkategorien
Som Hanegal er Fairdigs produkter baseret på 100 pct. økologi uden brug af tilsætningsstoffer. Ifølge Hanegal er især frostkategorien interessant, da kategorien oplever vækst.
Lise-Lotte Callesøe York, som står i spidsen for Fairdig, følger med ind i Hanegal, hvor hun fortsætter med at udvikle Fairdig samt den øvrige frostkategori som ny kategoriudviklingsdirektør.
Hun kommer med en mangeårig erfaring fra fødevarebranchen, herunder fra Vega Salmon, FSG Foods, Royal Greenland og Arla Foods.
Hanegal havde i sit seneste regnskab for 2018/19 en bruttofortjeneste på 25 mio. kr. og et overskud på lige over 1 mio. kr.
De oprindelige stiftere af Hanegal, Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen overdrog sidste år majoriteten af selskabet til Future Food Invest, der ejer 60 pct. af Hanegal.
Stifterparret ejer fortsat 25 pct., mens Cees Kuypers ejer de sidste 15 pct. af selskabet.