Hälsans Kök laver plantebaseret burger med kødduft
Mange danske forbrugere er blevet mere opmærksomme på oksekøds klimapåvirkning.
Nu lancerer det Nestlé-ejede svenske selskab Hälsans Kök en 100 pct. plantebaseret burger med marmoreret fedt.
Produktet henvender sig især til de mange forbrugere, som elsker smagen og duften af stegt kød, men som gerne vil skære ned på deres kødforbrug
- Hälsans Kök har 50 års erfaring i udvikling af vegetariske og veganske produkter. Da virksomheden blev grundlagt, var der en kritisk holdning i samfundet til at skifte kød ud med vegetabilsk protein, men nu 50 år senere ser vi et stærkt vegetarisk gennembrud, siger Torben Rasmussen, nordisk direktør for confectionery og culinary i Nestlé.
Hälsans Köks plantebaserede burger er primært lavet af protein fra soja og hvede.
Den røde farve kommer fra planteekstrakter af rødbeder, gulerødder og peberfrugter, mens marmoringen består af oliestykker, der smelter under madlavning og gør bøffen saftig.