Gråsten Fjerkræ dropper ferske ænder og gæs
I november og december leverer Gråsten Fjerkræ cirka 95 procent virksomhedens ænder og gæs i fersk tilstand.
Men på grund af, at fugleinfluenza er konstateret få kilometer fra de steder, hvor virksomhedens ænder og gæs går under tag, tager Gråsten Fjerkræ ingen risiko og slagter nu alle gæs og ænder på sine tyske slagterier tæt ved den dansk-tyske grænse.
- Vi føler, at dyrevelfærden nu er stærkt truet i vores besætninger, og det ønsker vi på ingen måde at gamble med. Skulle den frygtede virus ramme en af vores besætninger, ville dyrene lide en pinefuld død, og vi skulle nødslagte alle dyr. Det vil være en katastrofe. Ikke blot for vores virksomhed, men også for de landmænd, der producerer gæs og ænder til os. Det handler også om social ansvarlighed, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen.
I detailhandelen og foodservicesektoren er der, ifølge bestyrelsesformanden, stor forståelse for, at de i år må undvære ferske gæs og ænder.
- Frosne ænder og gæs bliver der til gengæld rigeligt af, konstaterer Gunder P. Jensen.
Beslutningen om at levere gæs og ænder frosne påfører virksomheden et tab på mellem en halv og hel mio.