Gourmetpriser til ost og smør fra tre mejerier
"Blå, smagsintens, moden og med masser af velsmagende mælkefedt".
Sådan beskrives de fire vinderprodukter af Mejeribrugets Gourmetpris, som hædrer mælkeprodukter med særlige gastronomiske kvaliteter.
Vinderne er:
Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt fra Aabybro Mejeri
Signatur økologisk Double Cream 48 % fra Naturmælk
Fyrtårnsost og Blå Grubé, begge fra Thise
- I modsætning til International Food Contest, hvor mejeristerne vurderer ca. 1500 produkter på rent mejeritekniske kvaliteter, har vi til Gourmetprisen bedt et panel af kokke og madeksperter om at vurdere de deltagende produkter på deres smagsudtryk og den gode fortælling. På den måde henvender Gourmetprisen sig mere til restaurationsbranchen og gastronomien generelt, hvor det ikke handler om, at råvarerne skal være fejlfri. Nogle gange kan de små skæve afvigelser fra standarden være lige det, der skaber den store smagsoplevelse og giver produktet karakter og personlighed. Det vil vi gerne vise med Gourmetprisen, fortæller faglig koordinator i Mejeriforeningen Pia Damgaard Beck.