Forbrugerne vil igen have smør
Mens danskerne i mange år gik uden om smørret som en del af fedtforskrækkelsen, har det gyldne fedt nu fået en renæssance.
I hvert fald er smør et af de produkter, som danskerne søger allermest på via tilbudsappen eTilbudsavis.
Smør har taget et markant spring og ligger i opgørelsen over de 25 produkter, som danskerne søgte mest på i hele 2017, på andenpladsen - kun overgået af skyr.
Den øgede efterspørgsel efter smør på tilbud er ifølge forsker i danskernes madvaner, Sisse Fagt fra DTU Fødevareinstituttet, et tegn på en generel tendens herhjemme.
- Danskerne er ikke så fedtforskrækkede som tidligere. Nu vil vi hellere nyde den ægte vare. Tendensen peger på, at folk vil have lov til at spise smør. Smør står nu for god smag og kvalitet, mens plantemargarine til at smøre på brødet nærmest er røget helt ud af markedet, siger Sisse Fagt.
Hun mener, at også madlavningsprogrammerne, hvor værterne gerne bruger smør, har en betydning for den øgede interesse for smør.
En anden årsag til de mange søgninger efter smør på eTilbudsavis kan være de rekordhøje smørpriser, vi havde i Danmark i den sidste halvdel af 2017.
- Prisstigningen kan være en forklaring. Folk søger mere på smør hos apps som eTilbudsavis, fordi der er større behov for at finde tilbud, da smør er blevet dyrere, siger madkulturforsker Jonatan Leer.