Fødevarevirksomheder får hjælp til ansvarlighed
Forbrugerne er i dag mere bevidste om, hvor fødevarerne kommer fra, og hvordan de bliver produceret. Det stiller øgede krav til ansvarlighed hos fødevarevirksomhederne.
I fremtiden får fødevarevirksomheder nemmere ved at sikre sig, at de undgår at bruge råvarer, som er fremstillet under forhold, der vil vække kritik blandt forbrugerne.
Det nye værktøj, som NEPCon lancerer online på platformen NEPCon Sourcing Hub, er en samling risikovurderinger fra lande, der producerer palmeolie, soja, oksekød og tømmer. Samlingen af risikovurderinger offentliggøres i denne uge på det internationale fødevaretopmøde Better Food For More People i København.
Risikovurderingerne vil være en hjælp til de mange virksomheder, der i dag har ambitiøse indkøbspolitikker for at undgå, at deres produkter ikke påvirker natur og mennesker.
- Udviklingen af praktiske metoder til at hjælpe virksomheder med at source ansvarligt vil hjælpe den danske fødevareindustri, siger Gustaf Boch, chefkonsulent i videns- og innovationshuset under Landbrug & Fødevarer, SEGES, i en pressemeddelelse.