FN forudser historisk fald i kødforbruget
For andet år i træk vil verdens samlede kødproduktion falde i 2020. Det forudser FN's fødevareorgan Fao i en ny global fødevareprognose, Food Outlook.
Målt på hele vægten af dyret vil produktionen falde med 1,7 pct. til 333 millioner tons. Samtidig forventer Fao, at det globale kødforbrug vil falde med 2,8 pct. per indbygger i år.
Sammen med faldet på 3 pct. sidste år er der tale om det største fald i kødforbruget siden 2000, skriver mediet Bloomberg Green.
Fao peger på flere årsager til det store fald i kødforbruget, hvor af flere ikke overraskende er afledt af coronapandemien. Den betyder nemlig, at forbrugerne skærer ned i deres dagligvareforbrug, herunder på kød.
Dernæst ændrer de mange restaurantlukninger kødforbruget, da forbrugerne spiser mere kød, når de er ude at spise.
Fao peger også på udbruddet af den afrikanske svinepest i Kina som årsag til faldet, da man har set en faldende tillid til animalske fødevarer blandt kineserne. Kina alene står for næsten en fjerdedel af verdens samlede kødforbrug.
Endelig ser man i især i den vestlige verden millioner af forbrugere, der spiser mere plantebaserede proteiner på grund af en bekymring for klimaet.
Mange restauranter er i fare for at lukke
Før pandemien spiste amerikanerne 50 pct. af alt kød uden for hjemmet, ifølge Bosten Consulting Group.
Og mange spisesteder over hele verden kæmper hårdt for livet. Ca. 2,2 mio. restauntanter er således i fare for at lukke ned som følge af coronakrisen, vurderer konsulentfirmaet Aaron Allen & Associates.
- Hvis restauranterne strukturelt ser anderledes ud i fremtiden, og antallet af situationer, hvor man spiser ude forandres permanent, så mener jeg, det er fair at sige, at der muligvis vil være et mindre kødforbrug fremadrettet. Folk vil stadig spise den samme mængde kalorier, men de vil gøre det hjemme, hvor kødindtaget er lavere, siger Decker Walker, landbrugsekspert hos Boston Consulting Group, til Bloomberg Green.