Flertallet prioriterer køb af danske varer
Prisen er ikke overraskende den vigtigste parameter, når danskerne køber fødevarer.
Hele 69 pct. angiver således pris som vigtigst i forbindelse med fødevareindkøb, viser ny undersøgelse fra markedsanalysebureauet AIM Create.
Næst vigtigst blandt forbrugerne er, at varen er produceret i Danmark. Flertallet af de adspurgte, 53 pct., har peget på dette kriterium som vigtigst, når de handler fødevarer.
Herefter følger kriterier som sundhedsanmærkninger, miljøanmærkninger og økologi med henholdsvis 49, 43 og 40 pct.
Sikkerhed og tryghed i højsædet
Ud af de syv listede kriterier, som danskerne finder mindst relevant i forhold til fødevareindkøb, er om varerne er lokalproducerede eller bærer Fair Trade-mærket.
Lige lidt over hver tredje forbruger, 37 og 36 pct., finder disse områder vigtige for deres fødevareindkøb.
"Generelt må man sige, at danske fødevarer giver danske forbrugere en kæmpe sikkerhed og tryghed, når der vælges i supermarkedet. Det er nærheden og det velkendte, som skaber en meget stor forbrugertillid. Her er det interessant, at lokalt producerede fødevarer ikke umiddelbart giver nogen yderligere fødevaresikkerhed og tryghed", skriver AIM Create i deres seneste nyhedsbrev.