Flertallet prioriterer køb af danske varer

Leverandører 30. maj 2018 -
This describes the image
Flertallet angiver, at det er vigtigt, at varen er danskproduceret, når de køber fødevarer Arkivfoto: John Ehbrecht
Skrevet af: Søren Tougaard

Prisen er ikke overraskende den vigtigste parameter, når danskerne køber fødevarer.
Hele 69 pct. angiver således pris som vigtigst i forbindelse med fødevareindkøb, viser ny undersøgelse fra markedsanalysebureauet AIM Create.

Næst vigtigst blandt forbrugerne er, at varen er produceret i Danmark. Flertallet af de adspurgte, 53 pct., har peget på dette kriterium som vigtigst, når de handler fødevarer.

Herefter følger kriterier som sundhedsanmærkninger, miljøanmærkninger og økologi med henholdsvis 49, 43 og 40 pct.

Sikkerhed og tryghed i højsædet

Ud af de syv listede kriterier, som danskerne finder mindst relevant i forhold til fødevareindkøb, er om varerne er lokalproducerede eller bærer Fair Trade-mærket.

Lige lidt over hver tredje forbruger, 37 og 36 pct., finder disse områder vigtige for deres fødevareindkøb.

"Generelt må man sige, at danske fødevarer giver danske forbrugere en kæmpe sikkerhed og tryghed, når der vælges i supermarkedet. Det er nærheden og det velkendte, som skaber en meget stor forbrugertillid. Her er det interessant, at lokalt producerede fødevarer ikke umiddelbart giver nogen yderligere fødevaresikkerhed og tryghed", skriver AIM Create i deres seneste nyhedsbrev.

 

Opdateret 10. nov 2020