Flere spisesteder får økologisk spisemærke

Leverandører 21. jun 2017 -
This describes the image
Antallet af spisesteder med økologisk spisemærke er vokset i de senere år, og Økologisk Landsforening vurderer, at den udvikling vil fortsætte. Grafik: Økologisk Landsforening
Skrevet af: Henrik Denman

Mere end 2.000 private og offentlige spisesteder har nu det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Mærket dokumenterer, hvor stor en del af maden og drikkevarerne, der er økologisk.

Det er mere end en femdobling på fire år, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. Foreningen vurderer, at antallet vil vokse yderligere i de kommende år.

- Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad laver økologisk mad derhjemme, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Det er hovedsageligt offentlige køkkener, der i dag har det økologiske spisemærke.

Derimod er det forholdsvis få hoteller, cafeer og restauranter, som har spisemærket, men de er begyndt at rykke på sig og vil i stigende grad tage mærket til sig, vurderer markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok.

Foreningen har et mål om at nå 6.000 økologiske spisemærker på landsplan i 2020.

 

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?