Flere spisesteder får økologisk spisemærke
Mere end 2.000 private og offentlige spisesteder har nu det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Mærket dokumenterer, hvor stor en del af maden og drikkevarerne, der er økologisk.
Det er mere end en femdobling på fire år, skriver Økologisk Landsforening i en pressemeddelelse. Foreningen vurderer, at antallet vil vokse yderligere i de kommende år.
- Stadig flere professionelle køkkener putter økologiske råvarer i gryderne og synliggør det gennem det økologiske spisemærke. Det er en meget glædelig udvikling, som går hånd i hånd med, at danskerne i stadig større grad laver økologisk mad derhjemme, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.
Det er hovedsageligt offentlige køkkener, der i dag har det økologiske spisemærke.
Derimod er det forholdsvis få hoteller, cafeer og restauranter, som har spisemærket, men de er begyndt at rykke på sig og vil i stigende grad tage mærket til sig, vurderer markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, Torben Blok.
Foreningen har et mål om at nå 6.000 økologiske spisemærker på landsplan i 2020.