Flensted trækker sig fra markedet for snitgrønt

Leverandører 10. nov 2023 -
This describes the image
Flensted lukker sin snitgrønt-fabrik i Skovlunde ved Varde og må sige farvel til 50 medarbejdere.  Foto: Flensted
  • Fødevarevirksomheden lukker fabrik for snitgrønt og siger farvel til 50 medarbejdere. I stedet vil Flensted udvide produktionen af kartofler  

Skrevet af: Søren Tougaard

Fødevarevirksomheden Flensted havde sidste år et underskud på 35 mio.kr. for forretningen for snitgrønt. Nu har virksomheden valgt at lukke sin snitgrønt-produktion og i stedet koncentrere kræfterne om kartofler, der samtidig skal forenkle Flensted Food Groups forretning. 

Derfor lukker datterselskabet Flensted Snitgrønt sin fabrik i Skovlunde udenfor Varde og forventer på kort sigt at skulle sige farvel til 50 medarbejdere. 

- Vi må konstatere, at markedet for frisksnittet grønt- og salatblandinger gennem de senere år har udviklet sig i en retning, hvor det ikke længere er lønsomt for os at være med – trods flere redningsforsøg. Så vi tager konsekvensen og lukker dette forretningsområde ned. Det betyder desværre, at vi må sige farvel til mange dygtige medarbejdere, og det er vi rigtigt kede af, siger Flensteds adm. direktør, Lene Rasmussen.

- Vi vil gøre alt for at hjælpe hver og én godt videre i nye jobs, og opfordrer derfor virksomheder i lokalområdet til at kontakte os på flenstedhr@flensted.dk, hvis de mangler produktionsmedarbejdere.

Som led i den nye strategi tager Flensted i 2024 første spadestik til en stor udvidelse af sin kartoffelfabrik, der ligeledes ligger i Skovlunde, hvor fokus fortsat er et tæt samarbejde med danske kartoffelavlere. 

Flensted Food Group og Flensted Snitgrønt havde i 2022 i alt godt 200 medarbejdere og en samlet omsætning på 574 mio. kr. 

Opdateret 13. nov 2023

Top jobs