FK Distribution har betalt mere for distribution af tilbudsaviser

Leverandører 5. maj 2022 -
This describes the image
Arkivfoto: John Ehbrecht
  • Omdelingsmonopolet KF Distribution holder omsætningen i årets første kvartal, viser regnskabet fra moderselskabet North Media

North Media, der blandt andet ejer distributionsselskabet FK Distribution, har netop offentliggjort sit regnskab for årets første kvartal.

Driftsresultatet i distributionsselskabet, der er eneste udbyder af omdeling af tilbudsaviser, er blandt andet ramt af øget udgifter til lønninger på grund af mangel på arbejdskraft og afde stigende brændstofpriser.

Det betyder, at EBIT blev 14 mio. kr. eller 23 pct. lavere i 1 kvt. 2022 end i samme periode året før.  EBIT landede på 48 mio. kr. hvilket dog ifølge rapporten var ventet.

Også manglen på papir påvirker FK Distribution, da højere papirpriser får kunderne til at vælge tyndere papir,” hvilket giver udsving i papirkvaliteten og dermed udfordres effektiviteten af pakningen”, står der i rapporten.

Overskudgraden ligger dog fortsat højt på 22,9 pct.

Omsætningen landede på 208 mio. kr. mod 209 mio. kr. Volumen er faldet med 2 pct. sammenlignet med første kvartal sidste år.

FK Distribution forventer, at inflationen og forbrugernes deraf følgende tilbudsjagt vil skabe en øget efterspørgsel efter tryksager.

Den samlede omsætning i koncernen, der også ejer BoligPortal og Ofir, landede på 248 mio. kr., hvilket er en stigning på 2 pct. i 1. kvartal i forhold til året før. EBIT landede på 48 mio. kr., hvilket beskrives som tilfredsstillende.

Koncernens forventninger til 2022 er uændrede i forhold til forventningerne oplyst i årsrapporten for 2021 – hvilket betyder en omsætning på 1.010-1.045 mio. kr. 2021 endte på 1.034 mio. kr.  

”Selskaberne har fået en god start på året, selv om krigen i Ukraine og den heraf afledte effekt på inflation og priser generelt, samt den meget høje generelle beskæftigelse lægger pres på omkostningerne”, står der i kvartalsrapporten.

 

Opdateret 5. maj 2022