Danskerne har fået smag for øko-vin
Når danskerne skal nyde et glas vin til maden, foretrækker flere og flere forbrugere, at vinen er økologisk.
Fra 2016 til 2018 er salget af økologisk dyrket vin, hedevin og cider steget fra et marked på 170 mio. kr. til ca. 276 mio. kr. sidste år.
Det svarer til en stigning på 40 pct. på blot to år, viser tal fra Danmarks Statistik.
– Forbrugerne er blevet meget bevidste om, hvad de køber, og jeg oplever en klart stigende interesse for de økologiske vine. Samtidigt får flere vinbønder øjnene op for, at det både er blevet lettere at omlægge til et økologisk vinbrug men også, at det er fornuftigt i længden. Det giver et sundere arbejdsmiljø, og så har økologisk dyrkede druer udviklet sig til at skabe fantastisk rene vine i smag og udtryk, siger Bo Otterstrøm, direktør og vinekspert ved Klubvin.dk og uddyber:
– Siden jeg solgte min første økologiske vin i 2004, som ærligt talt smagte lidt fodformet, så har vin dyrket på økologiske druer udviklet sig til et varieret marked med pragtfulde vine og i et prisniveau, hvor økologi ikke er lig med overpris.
Runder en milliard flasker om få år
Økologisk vin er kontrolleret for indhold af pesticider og sulfitter og stiller krav til tilsætningsstoffer.
I 2012 blev der produceret 349 millioner flasker økologisk vin på verdensplan. Det tal ventes at runde 1 milliard flasker i 2022, lyder vurderingen fra vin- og spiritusanalyseinstuttet IWSR.