Danske Spil rammer jackpot med rekordresultat
2018 blev lidt af et jubelår for Danske Spil. Særligt to begivenheder løftede et godt regnskab til et rekordregnskab.
Det store spiludbud og mange aktiviteter i forbindelse med VM i fodbold og en stærk interesse for flere store præmiepuljer i Eurojackpot.
Bruttospilleindtægten (BSI), som er omsætning minus præmier, steg 8 pct., mens resultatet efter skat voksede med 6 pct.
BSI voksede til 5,32 mia. kr., mens resultatet efter skat landede på ca. 1,75 mia. kr., og for begge nøgletal er der tale om rekordhøje niveauer.
- Indtjeningen i Danske Spil overgik forventningerne i 2018, og resultaterne er skabt i et dansk marked, hvor globale spilleselskaber investerer stort. Trods den skærpede konkurrence er Danske Spils økonomiske bidrag til det danske samfund større end nogensinde. Vi er i bestyrelsen meget tilfredse med årets resultat, siger Peter Gæmelke, bestyrelsesformand i Danske Spil, i en pressemeddelelse.
Færre forhandlere
Af regnskabet fremgår det ligeledes, at antallet af forhandlere faldt med 5 pct. i 2018 og ved udgangen af året talte lige over 4.200.
Samlet set modtog de 724 mio. kr. i såkaldt forhandlerprovision mod 710 mio. kr. i 2017.
Provisioner udgjorde 13,6 pct. af koncernens samlede BSI i 2018 mod 14,5 pct. forrige år.
Og forhandlerprovisionen udgør dermed en mindre andel af BSI i forhold til tidligere år, fordi onlinespil udgør en stigende andel af BSI målt i forhold til salget via offlinekanalen, oplyser Danske Spil regnskabet.
Det totale bidrag til samfundet i form af overskud, spilleafgifter og skat endte ligeledes med et rekordresultat på ca. 2,85 mia. kr. Heraf udgør udlodningsmidlerne til sports- og foreningslivet lige over 1,2 mia. kr.
- For første gang siden liberaliseringen i 2012 tager vi markedsandele. Vi er i en meget hård konkurrencesituation, men har bevist i 2018, at vi er klar til at kæmpe som et samlet hold – og det er vi bestemt også klar til i 2019, siger Susanne Mørch Koch, adm. direktør i Danske Spil.
Danske Spil er ejet af staten med 80 pct. og de to idrætsorganisationer DIF og DGI med her 10 pct.