Danske økologer vil indtage kantiner i Berlin
Flere end 170.000 berlinere spiser hver dag i en kantine, og nu rejser 13 danske virksomheder sammen med Landbrug & Fødevarer og Eksportrådet i Berlin i dag og i morgen på eksportfremstød i den tyske hovedstad.
Blandt de danske virksomheder er Thise, Naturli' og Hanegal, og målet er at få de tyske kantinegæsster til at spise mere økologi.
Sarah C. S. Fuglsig, der er seniorkonsulent i afdelingen for handel & marked hos Landbrug & Fødevarer, siger:
- Vi ser et rigtig stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til det tyske foodservice-marked. Hvis den begrænsede markedsandel, de har i dag, nærmer sig øko-andelen i tysk detail, taler vi om op til 3,6 milliarder euro (27 mia. kr.).
Projektet er forankret i Vattenfalls tyske kantiner, der har en målsætning om 100 pct. økologi.
- Vattenfall er på udkig efter råvarer og metoder til at indfri det mål, og her kommer de danske virksomheder på banen, fordi de kan levere på netop dét. Danmark bliver fra tysk side set som foregangsland på den økologiske agenda. Tyskerne er eksempelvis nysgerrige på, hvordan det er lykkes at omlægge København kommunes storkøkkener til omkring 90 pct. økologi, siger Sarah C. S. Fuglsig.
De 13 deltagende danske virksomheder er: Gasa Odense Gasa Nord Grønt, Thise, Green Gourmet, Danish BiOrganic, DAVA Foods, Falengreen, Jakobsens, Original Chia, SeiMei, A.C. Perch, Naturli' og Hanegal.