Dansk økologi vækster med stor fart i Kina

Leverandører 16. maj 2019 -
This describes the image
Foto: Landbrug & Fødevarer
Skrevet af: Søren Tougaard

Den kinesiske middelklasse vokser støt og samtidig interesserer flere og flere kinesere interesserer sig for fødevaresikkerhed og sundhed. De forhold giver grobund for en stigende eksport af danske øko-fødevarer til Kina og Hong Kong.

I år forventer Landbrug & Fødevarer forventer således, at den samlede eksport af danske økologiske fødevarer til Kina lander på omkring 450 mio. kr. og vil være vokset til mellem 500-600 mio. kr. i 2020.

- Det kinesiske marked er meget vigtigt for dansk økologi. Vi har nemlig set nogle ganske imponerende vækstrater herude på 15-20 pct. gennem de senere år. Og det kinesiske landbrugsministerium, CNCA, forventer, at stigningen i salget af økologi fortsætter, siger Sarah C. S. Fuglsig, seniorkonsulent i afdelingen for afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Eksportfremstød

Lige nu deltager Landbrug & Fødevarer sammen med seks danske virksomheder på et eksportfremstød til Shanghai. Blandt deltagerne finder man Arla, Thise Mejeri og Them Andelsmejeri.

På det danske eksportfremstød er der især stor fokus på salg af økologiske oste. Them Andelsmejeri og eksportbrandet "Dairy of 1888" har som de første producenter i verden fået certifikat fra de kinesiske myndigheder til at sælge økologiske oste i Kina, ligesom der senere på året også kommer økologisk smør fra Them på det kinesiske marked.

Det er femte gang, Landbrug & Fødevarer deltager på BioFach China. Udover de tre danske mejerier deltager Mille Food, Nature DK samt Dueholm Engros.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?