Dansk frugt og grønt har færrest pesticidrester
Ny rapport fra Fødevarestyrelsen viser, at Danmark endnu en gang er duks, når det kommer til at begrænse indholdet af pesticider i produkterne.
- Det fine resultat fra den danske pesticidkontrol sætter en tyk streg under den fødevaresikkerhed, der for mig at se er blevet et dansk varemærke. De danske gartnere og frugtavlere beviser år efter år, at de har rigtig godt styr på forbruget af pesticider i alle led af produktionskæden, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.
Ud af de i alt 2510 prøver, som blev taget i forbindelse med undersøgelsen, var de 179 fra økologiske produkter, og der blev ikke fundet pesticidrester i de danske økologiske varer.
Og når der bliver fundet pesticidrester i dansk frugt og grønt, er det i mængder, der ligger betydeligt længere under grænseværdien end fundene i udenlandsk frugt og grønt.
DTU Fødevareinstituttet vurderer ikke, at de pesticidrester, der forekommer i fødevarer på det danske marked, bør give forbrugeren anledning til sundhedsmæssige bekymringer.
(hkh)
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand