Danmarks største isproducent øjner flere vækstmuligheder

Leverandører 3. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Mejerigaarden/Premier Is
  • E-handel, convenience og produktnyheder kan skabe fremgang for Mejerigaarden, vurderer kommerciel direktør Claus Dahlmann Larsen 

Skrevet af: Søren Tougaard

Mejerigaarden i Thisted er Danmarks største isproducent. Virksomheden står bag brands som Premier Is og Underground og tæller desuden datterselskabet Hjem Is.

Siden 2015 har Mejerigaarden været ejet af Food Union, der er det største mejeriselskab i Letland.

I 2019 omsatte Mejerigaarden for 428 mio. kr. - en tilbagegang på 40 mio. kr. Nu øjner isproducenten igen flere muligheder for vækst.  

Hvad ser I som jeres største udfordring forud for den nye is-sæson?

Usikkerheden omkring corona-restriktionerne, hvilket har stor indflydelse på salget i sommerlandet. De nuværende corona-restriktioner i forhold til forlystelsesparker og udenlandske turister har stor indflydelse på antallet af gæster i parkerne og dermed is-salget. Der er samtidig udsigt til store prisudsving på råvarer og emballager drevet af situationen omkring corona på de internationale markeder.

Hvor i markedet ser I potentiale for vækst?

Generelt har is-kategorien det rigtig godt og har det seneste år oplevet en solid vækst. Specielt e-handel og convenience, tror vi, har et godt potentiale for vækst gennem innovationer og effektive logistikløsninger. Vi tror, det største potentiale ligger i at udvide salget af is til at inkludere hele året og ikke kun sommersæsonen. Dette skal ske igennem innovative produktnyheder og løsninger, der kan få is til at spille en større rolle i flere forbrugssituationer.

Hvis du kunne gennemføre én ting politisk, hvad skulle det så være - og hvorfor?

På kort sigt: få åbnet Horeca-kanalen med restriktioner omkring lukketid og værnemidler. Vi skal have gang i en stor kanal, der beskæftiger mange mennesker direkte og indirekte - og som også har stor indflydelse på den mentale sundhed. På mellemlangt sigt: afskaf is-afgiften. Afgiften er et godt eksempel på en punktafgift, der giver stort besvær og meget administration for virksomheder set i forhold til det beskedne provenu, den indbringer statskassen.

Opdateret 3. maj 2021