Danish Crown vil gå forrest på den grønne agenda
Kødproduktion er kommet i søgelyset som en af de helt store klimasyndere.
Det medansvar påtager Danish Crown sig gerne. Slagterigigantens svar er dog ikke at producere mindre kød i en verden med flere og flere mennesker og udsigt til 10 milliarder i 2050. Til gengæld vil virksomheden være garant for bæredygtige løsninger.
"Vi kan ikke blive ved med at spise og producere kød, som vi gør nu. Vi skal begynde at gøre tingene anderledes, og vi har lovet at gå forrest, både når det gælder om at finde bæredygtige løsninger til at producere kød grønnere og mere bæredygtigt. For at lykkes skal alle led bidrage til at gøre tingene på en ny måde; forbrugerne, detailkæderne, fødevareproducenterne og landmænd", lyder opfordringen på Danish Crowns hjemmeside.
Tårnhøj ambition
En af Danish Crowns helt klare målsætninger er at udlede 50 pct. færre drivhusgasser i 2030 i forhold til 2005.
Den øgede fokus på bæredygtighed afspejler sig også i Danish Crowns nye brandidentitet, der markerer startskuddet på en ny og mere klimavenlig ære for virksomheden med 29.000 medarbejdere, ca. 6800 andelshavere og en omsætning på 61 mia. kr.
-Vores blik er rettet mod fremtiden. Vi ønsker, at vores nye bæredygtighedsagenda vil bane vej for, at Danish Crown bliver verdens mest succesfulde og bæredygtige kødproducent i år 2030, siger Jais Valeur, direktør for Danish Crown.