Danish Crown oplever markant øget efterspørgsel på konserves
Der var rift om konserves i Danmark i sidste uge, hvor Danish Crown oplevede, at salget steg med 800-1000 pct. Forloren skildpadde stod for halvdelen af salget.
I uge 12 forventes det, at konservessalget i Danmark ligger 500-800 pct. over det normale, fortæller Peter Bendixen, der er senior director i Denmark i Danish Crown Foods.
Udbredelsen af corona-virus får efterspørgslen efter fødevarer med lang holdbarhed til at stige, og det mærker Danish Crown.
- Der er generelt en større efterspørgsel på tværs af alle markeder, men specielt de europæiske markeder efterspørger nu konserves-produkter ud over det sædvanlige. I USA er de også begyndt at forstå situationen. Der kunne vi mærke en større uro blandt kunderne i sidste uge, hvor de oplevede et stigende salg i butikkerne, siger Mikael Horsbøll.
Den stigende efterspørgsel betyder, at der er blevet ekstra travlt på Danish Crown Foods-fabrikken i Vejle, som producerer konserves-produkterne. Her er der planlagt ekstra produktionsdage ind på fire af de kommende søndage, ligesom skærtorsdag og langfredag er blevet til produktionsdage, så man kan følge med den stigende efterspørgsel.