Coops cateringforretning henter Urtekram-chef ind som ny direktør

Leverandører 19. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: Catering Danmark
  • Catering Danmark skifter ud i direktørstolen. Ind kommer Peter Overgaard, der tidligere har stået i spidsen for Urtekram. Samtidig omlægger ledelsen strategien i den underskudsgivende cateringvirksomhed  

Skrevet af: Søren Tougaard

Med et sprudlende foodservice-marked og et dagligvaremarked nær årlig nul-vækst, virkede det som en god investering, da Coop Danmark i 2017 købte halvdelen af det fynske Catering Danmark, der tæller koncepter som Kokken & Jomfruen og Kokkens Hverdagsmad. 

Alligevel må Coop og Færch-familien, der ejer de resterende 50 pct. sande, at Catering Danmark langt fra har levet op til de senere års forventninger. Og coronakrisen har bestemt ikke gjort Catering Danmarks drift lettere. 

Derfor har ejerkredsen nu besluttet at vinke farvel til adm. direktør Mikkel Lohmann Davidsen og erstatte ham med tidligere Urtekram-direktør Peter Overgaard. Det skriver Fødevarewatch.

Peter Overgaard vil tiltræde 1. marts, mens Mikkel Lohmann Davidsen fortsat vil være tilknyttet cateringvirksomheden frem til udgangen af maj. 

"Catering Danmark har tillige benyttet benyttet perioden til at revidere strategien for koncernens forretningsområder, så fokus nu lægges på drift og udvikling af selskabets kerneprodukter; catering og måltidskasser", skriver Catering Danmark til mediet.

I 2019 kom Catering Danmark ud med et resultat før skat på minus 7,3 mio. kr. mod et beskedent overskud på 40.000 kr. i 2018.

Det skete efter et år, hvor bruttofortjenesten gik tilbage med lidt mere end 3,5 mio. kr. til 69,7 mio. kr., viser det seneste offentliggjorte regnskab.

 

Opdateret 19. feb