Coop investerer i Planteslagterne

Leverandører 5. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Planteslagterne
  • Coop Invest sætter penge i dansk producent af kødalternativer

Coops ventureselskab Coop Invest investerer i Planteslagterne og ejer nu 5-10 pct. af virksomheden, mens stifterne Henrik Have Christensen, Emil William Götze og Emil Andersen ejer hver 20-25pct. Investeringsselskabet The Footprint Firm ejer ligeledes 5-10 pct.

Det skriver Fødevarewatch.

De tre ejere etablerede Planteslagterne i august 2018, fordi de selv manglede nogle gode plantebaserede alternativer til kød.

Planteslagterne holder til i Kødbyen i København og producerer kødalternativer, der ikke skal efterligne kød, men smage af de råvarer, de er produceret af.

- Det er dog en udfordring i forhold til nogle forbrugere, fordi vi er vænnet til, at kødalternativer af planter skal smage af og ligne kød. En anden udfordring er, at ikke alle grøntsager er lige nemme at få til at hænge sammen. Vi har dog fundet nogle bindemidler, vores hemmelige ingredienser, som løser den udfordring, har Henrik Christensen sagt i et interview med Dagligvarehandlen.

 Virksomheden har for nyligt meddelt, at der fremover vil være tal for CO2-aftrykket på hvert enkelt af deres produkter.

- Vi anerkender fuldt ud, at det er en jungle at finde rundt i, hvordan man egentligt køber klimavenlig mad. Derfor har vi i første omgang fået udregnet CO2-aftrykket på alle vores produkter. Næste skridt er, at de beregninger kommer på produkterne, så det står sort på hvidt, hvor meget aftensmaden koster på klimakontoen, sagde Henrik Christensen fra Planteslagterne dengang.

Planteslagterne leverede i 2021 et resultat på minus 661.000 kr. mod et overskud på 156.000 kr. i 2020. Selskabet offentliggør ikke sin omsætning, men bruttofortjenesten steg i året fra 702.000 kr. til 733.000 kr.

Opdateret 5. aug 2022