Butikkernes salg af hovedpinepiller runder 100 mio. kroner
Langt de fleste dagligvarekæder sælger i dag håndkøbsmedicin, og selv om målet i højere grad er at tilfredsstille en efterspørgsel og øge kundestrømmen, stiger omsætningen støt – i hvert fald på smertestillende medicin.
Mens butikkerne i 2011 omsatte for 28,3 mio. kroner smertestillende piller, har beløbet i 2015 rundet 100 mio. kroner og ligger på 101,2 mio. kroner viser tal fra Medstat.
ABC Lavpris indførte håndkøbsmedicin i alle butikker i foråret, og efter seks måneder udgør medicinen 0,1 pct. af omsætningen.
- Det er klart, at vi har områder, som generer væsentlig mere i omsætning, men vi tager jo gerne det hele med. Vi gør det hovedsagelig for at tilfredsstille kundernes ønske og efterspørgsel, siger Ronni Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i ABC Lavpris.
Den midtjyske kæde kan ikke måle, hvad håndkøbsmedicinen betyder for salget som helhed og for kundestrømmen.
- Men det er klart, at tilfredse kunder er positivt for totalsalget, siger Ronni Jensen.
I 2012 kom der nye regler for smertestillende medicin, der betyder, at store pakker med mere end 20 tabletter kun må sælges på recept. Det har været med til at øge salget, da kunderne ligeså godt kan købe de små pakker sammen med andre dagligvarer i stedet for at gå en ekstra tur på apoteket.
Salget af de små pakker er dog samtidig steget på apotekerne.