Bæredygtighed kan skabe øko-varer med pil opad

Leverandører 7. sep 2016 -
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

 

Kan bæredygtighed smages – og smager bæredygtige varer lidt bedre end dem, der bare er økologiske?

Det kan kunderne i Irma på Axeltorv i København og i Føtex i Guldsmedgade i Aarhus få lov at vurdere i løbet af september.

80 danske landmænd har gennemgået en international analyse, der måler bæredygtigheden på 50 forskellige parametre fordelt på områder som natur, klima, dyrevelfærd og arbejdsforhold.

Analysen tilbydes både økologiske og konventionelle landmænd, men interessen har været langt størst hos de økologiske, der med en god bæredygtighedsanalyse får et ekstra parameter at sælge sig selv på – oveni økologimærket.

Fire af producenterne præsenterer de nu deres produkter i ovennævnte butikker under temaet ”Vil du økologi og mere til? Vi arbejder med bæredygtighed”. Det sker i samarbejde med landbrugets videnscenter SEGES.

Bæredygtighedsanalysen hedder RISE og er udviklet af forskere fra universitetet i Bern. Den bruges allerede i 47 lande. I 2014 kom den til Danmark.

 

 

 

 

 

 

Opdateret 10. nov 2020