Arla investerer 600 millioner i udvidet mozzarella-produktion
I begyndelsen af det nye år begynder Arla Foods udvidelsen på Branderup Mejeri i Sønderjylland.
Investeringen til 600 mio. kr. vil øge kapaciteten med 500 mio. liter mælk om året, svarende til 53 mio. kilo mozzarella.
Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 mio. kilo mozzarella på Branderup Mejeri.
- Vi er stolte af vores produktion af højkvalitets mozzarella her på Branderup Mejeri, og det er en meget glædelig begivenhed, at en stigende efterspørgsel på vores produkter nu gør, at vi skal mere end fordoble vores produktion. Det er med til at skabe fremtidens mejeri, og jeg glæder mig på vegne af Arla, mejeriet og landmændene, siger Rene Nørgaard, senior director for Arlas mozzarella produktion.
Mozzarella-sværvægter
Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er koncentreret på Branderup og Rødkærsbro Mejerier. Herfra sendes oste ud i hele verden til 100 lande.
Succesen skyldes blandt andet, at udviklingsregioner rundt om i verden efterspørger mere ost i takt med, at fastfoodprodukter som pizza er i vækst verden over. I forvejen er Arla Europas ledende producent på mozzarella.
Med den store investering bliver mejeriet også mere bæredygtigt, da vandforbruget bliver reduceret kraftigt.
Udbygningen af Branderup Mejeri forventes færdig i sommeren 2021, og Arla venter 25 nye medarbejdere på mejeriet.