Claus Meyer udnævnes til adjungeret professor ved DTU

Leverandører - Navne 31. maj 2022 -
This describes the image
Foto: Henrik Frydkjær
  • Claus Meyer rummer en sjælden kombination af kommerciel succes, fødevarevidenskab og innovation, lyder det om udnævnelsen fra DTU.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Ud fra et ønske om, at fremtidens fødevarer både skal være bæredygtige og give kulinariske oplevelser, udnævner Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Claus Meyer som adjungeret professor med særlig tilknytning til DTU Biosustain og DTU Fødevareinstituttet.

I rollen som adjungeret professor skal Claus Meyer hovedsageligt bidrage til aktiviteter inden for fødevareteknologi, mikrobiologi og fermentering på DTU.

Samarbejdet indkapsler en igangværende bevægelse, der skal optimere intelligent samspil på tværs af alle trin i vores fødevarers vej fra jord til bord.

- Vidensdeling på tværs af de processer, der sker i køkkenet, på marken og på mikrobiologisk plan inde i de grøntsager, æg og oste, vi spiser hver dag, er helt afgørende for den kulinariske oplevelse. Det er sådan, vi fuldender cirklen, tilfredsstiller vores sanser og skubber på den grønne udvikling, udtaler Claus Meyer.

Grøn retning

DTU Biosustain og DTU Fødevareinstitut er knudepunkter for bæredygtige, teknologiske løsninger inden for fødevareområdet, og lige nu arbejder man bl.a. på at udvinde protein fra lucerne, kløver og græs, og gøre det lækkert at spise.

Grønt protein fra bælgplanter som disse har et minimalt klimaaftryk og er en oplagt måde at mætte den voksende befolkning på.

Med sit nye hverv kommer Claus Meyer med ombord, når der forskes i, hvordan vi sikrer bæredygtige forsyningskæder i de næste generationer og ikke mindst, hvad der skal være på vores tallerkener i fremtiden.

- Med sin store viden om gastronomi og iværksætteri repræsenterer Claus Meyer en sjælden kombination af kommerciel succes, fødevarevidenskab og innovation, siger professor ved DTU Fødevareinstituttet Peter Ruhdal Jensen og fortsætter:

- Vi forventer, at han vil være en fantastisk ressource fremadrettet, især i forhold til at bringe bioteknologi og fødevarevidenskab sammen i nye retninger og hjælpe med at opnå forbrugernes accept af nye bæredygtige fødevarer.

Opdateret 1. jun 2022