Grossist dømt for momssvindel i millionklassen

Kriminalitet 12. jan 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
|||| Illustration: Ulrik Samsøe Figen
  • Karim Bahadori er blevet idømt tre års fængsel for momssvig for over 31 mio. kr. Han nægter sig skyldig 

Skrevet af: Søren Tougaard

Siden sommeren 2020 har 58-årige Karim Bahadori siddet varetægtsfængslet, alt mens anklagemyndigheden har efterforsket de 22 såkaldte skraldmandsselskaber, som sidenhen gik konkurs og aldrig betalte moms. 

Nu har Retten på Frederiksberg idømt den københavnske fødevaregrossist tre års fængsel for momssvig. Samlet har han fået en tillægsbøde på ca.31 mio. kr., ligesom han skal betale en erstatning til Skattestyrelsen på næsten 31,4 mio. kr. Det skriver Ritzau.

Karim Bahadori har købt og solgt ris, sodavand og andre fødevarer fra firmaet IN Import Export Foods, som han har nægtet at eje, men som anklagemyndigheden har fundet beviser for tilhører den dømte. 

Den dømte er en gammel kending. For et par år siden fik den dømte omtale i medierne Finans og Information i artikelserien "Grand Theft Euorpe", der handlede om momssvindlere, der sendte lastbiler til Sverige.

I artiklerne får myndighederne kritik for deres langsomme reaktion i sager om momssvindel. Fødevarestyrelsen politianmeldte allerede grossisten for svindel i starten af 2015, men først flere år blev der grebet ind. 

Karim Bahadoris kriminalitet er begået i årene 2014 til 2017. Selv nægter han sig skyldig og overvejer at anke domme til Østre Landsret.    

Opdateret 12. jan 2022