Hackerangreb: Svenske Coop genåbner løbende flere butikker

Kæder 5. jul 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
De svenske Coop-kunder kan stadig købe ind i Coops onlinesupermarked. Foto: Coop Sverige
  • Fredag aften blev Coop i Sverige ramt af hackerangreb mod et amerikansk softwarefirma og måtte lukker de fleste butikker

Der er igen gang i en stor del af svenske Coops butikker, efter at de fredag aften blev ramt af et hackerangreb mod det amerikanske softwarefirma Kaseya.

Det amerikanske firma leverer it-løsninger til selskabet Visma Esscom, der står bag blandt andet det kassesystem, der bruges i en del af Coop Sveriges butikker.

Lørdag var de fleste butikker lukket, men søndag åbnede flere – enten fordi de ikke er kunder hos Visma Esscom, eller fordi de kunne tilbyde kunderne scan og betal med mobilen.

Nu har Coop Sverige skiftet kassesystemer i nogle af de ramte butikker, der dermed kan åbne, skriver dagligvarekoncernen i en opdateret pressemeddelelse.

”Ud over de butikker, der er åbne i Värmland, Norrbotten, Oskarshamn, Tabergsdalen, Gotland og Varberg, åbnede et stort antal butikker over hele landet søndag den 4. juli ved at tilbyde kunder og medlemmer Coop Scan & Pay-appen for at muliggøre betaling i vores butikker. Samtidig har der været et intensivt arbejde med at udskifte kassesystemer i de lukkede butikker, og hvor Coop Scan & Pay-løsningen desværre ikke har været mulig.

Udover de butikker, der kunne åbne søndag, har Coop yderligere hundrede butikker, der åbner mandag morgen”, skriver Coop Sverige.

Opdateret 5. jul 2021