Bagekategorien indhenter fem års volumentab under corona

Kæder 12. maj 2021 -
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Fra 2019 til 2020 har bagekategorien haft en volumenvækst på 18,5 pct., viser tal fra Nielsen ScanTrack

Skrevet af: Søren Tougaard

Corona har skubbet til danskernes køkkenvaner. Endnu flere har været sammen om hjemmemadlavning og bagning derhjemme.

Den udvikling ses tydeligt på salgstallene fra Nielsen ScanTrack. Her har bagekategorien mel og melmix næsten indhentet fem års volumentab. Fra 2019 til 2020 lyder volumenvæksten på 18,5 pct., svarende til 7.666 ton.

Det viser en pressemeddelelse fra Fuldkornspartnerskabet, der arbejder på at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. 

Danskernes stigende trang til selv at slå brød op har man også kunnet mærke i virksomheden Lantmännen Cerealia.

- Det har været helt vildt at opleve danskernes stigende trang til at bage. For eksempel har salget af vores økologiske specialmel slået alle rekorder, og vores melblandinger går også som varmt brød, siger Kim Madsen, adm. direktør hos Lantmännen Cerealia. 

Stor vækst for øko-mel

Indenfor bagekategorien bliver økologiske produkter mere og mere populær. Her har man set en volumenvækst på 30 pct., svarende til 3.454 ton det seneste år, viser tallene fra Nielsen ScanTrack. 

- Corona har ikke startet helt nye trends, men accelereret eksisterende tendenser og bølger. Surdej og bagning med familien giver en fornemmelse af tryghed og nærvær i en ensformig hverdag, så derfor går vi på opdagelse i den kulinariske verden, siger Anne-Sophie Lahme, der er ekspert i mad og fødevaretendenser.

Korn er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. De officielle kostråd anbefaler at spise mindst 75 gram fuldkorn om dagen.

- Fuldkornsprodukter er blandt de fødevarer, der anbefales, hvis man vil spise mere klimavenligt. Derfor kan danskerne med fordel tage de nye bagevaner med ind i livet efter corona-krisen, siger Rikke Iben Neess, kampagneleder for Fuldkornspartnerskabet, der er et offentligt-privat partnerskab og blandt andet tæller Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen samt en række fødevarevirksomheder. 

 

 

 

 

 

Opdateret 12. maj 2021

Vil du vide mere?