Købmænd råder ny erhvervsminister til at droppe pristjek
-
De Samvirkende Købmænd mener, at pristjek er politisk opreklameret, og at energien i stedet bør bruges på at hjælpe butikker
Når Morten Bødskov (S) for alvor tager fat på sine opgaver som ny erhvervsminister efter partikollegaen Simon Kollerup, ligger det ifølge De Samvirkende Købmænd lige for at droppe Forum for pristjek, som blev nedsat da sommeren gik på hæld af den forrige regering.
Med dannelsen af en ny SVM-regering står kritikere fra en række erhvervsorganisationer som SMVdanmark og Dansk Erhverv klar til at bede den nye minister om parkere pristjekket.
Købmændenes vagthund gennem godt 27 år, adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd, kommer med dette råd til den nye erhvervsminister:
- Den daværende erhvervsministers pristjek-initiativ blev taget, da smørprisen et par uger pludselig lå omkring 30 kr. Nu er kampagneprisen 5 kr. Med andre ord: Hvis jeg var Bødskov, ville jeg prioritere hjælp til de butikker, der er særdeles hårdt ramt af energiprisstigningerne, højere end det noget politisk opreklameret pristjek.
John Wagner overlader til nytår sin post til Jannick Nytoft, som kommer til at fortsætte lobbyarbejdet for at få parkeret pristjekket.
Efter lancering af pristjekket ved et pressemøde i Kulturmødet Mors i august sagde John Wagner til Dagligvarehandlen: - Jeg ser med sindsro frem til pristjek og undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens side. Hvis erhvervsministeren synes, at prisstigningerne de seneste måneder er problematiske, bør han kigge nærmere på ondets rod, nemlig de stigende energi-omkostninger, som rammer fødevareproduktionen, distributionen af varer og butikkerne, der jo ikke kan skrue ned på temperaturen i kølere og frysere uden konsekvenser for fødevaresikkerheden.
Senere skrev adm. direktør Jakob Brandt fra SMVdanmark på Linkedin på baggrund af en artikel i Berlingske, at avisen havde gravet de tal frem, som ministeren ikke selv har fundet relevant at dele med offentligheden.
- Så punkterede også den ballon for erhvervsministeren. Data om at erhvervslivets indtjening var faldende var allerede tilgængelige, da Kollerup i august i sin populistiske udmelding mistænkeliggjorde erhvervslivet for at udnytte inflationen til at sætte priserne ekstraordinært op, skrev Jakob Brandt.