Kæmpe fremgang for dagligvarebutikker i Sønderjylland

Grænsehandel 8. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Omsætningen i Min Købmand i Møgeltønder er steget med 30 pct. Også Rema 1000 i Tønder har lukreret på grænselukningen 

Skrevet af: Søren Tougaard

Fra at være lukningstruet for et år siden har Min Købmand i Møgeltønder oplevet en mærkbar fremgang under corona på hele 30 pct. Ifølge købmand Jan Gloor har butikken ikke kun haft en vækst i de typiske grænsehandelsvarer, men "over hele linjen". Det fortæller han til JydskeVestkysten.

Holder han salget i januar og februar i år op mod sidste år, er salget af øl og spiritus steget til indeks 250. Vinsalget er steget til det dobbelte, mens slikket er gået frem med 90 pct. Det kan dog ikke måle sig med gassalget, der er steget med hele 900 pct. i forhold til de to måneder sidste år. 

For at redde butikkens fremtid lød målet, at butikkens omsætning skulle være steget med 10 pct. i efteråret 2020, og det mål blev mere end indfriet. 

- Vi har opfyldt det mål og mere til. Det er vi selvfølgelig glade for. Vi ved dog ikke, hvor meget af den øgede omsætning, der skyldes borgermødet, og hvor meget, der skyldes grænselukningen, siger han til avisen.

Også Rema 1000 i Tønder har oplevet stor fremgang under det første år med corona. Mens der kom omkring 1000 kunder om dagen i butikken før 11. marts 2020, er det tal nu noget højere, siger Rema 1000-købmand Thomas Jordt til avisen, og vil af konkurrencehensyn ikke uddybe nærmere.  

 

 

Opdateret 8. mar 2021