DSK: Genopstået færgerute er dårlig nyt for bornholmske dagligvarebutikker

Grænsehandel 22. feb 2022 -
This describes the image
Foto: Molslinjen
  • Molslinjen genoptager den flydende græsehandel mellem Rønne og tyske Sassnitz. DSK vil have skatteministeren til at se på rejsegodsbestemmelserne.   

Skrevet af: Søren Tougaard

Det bliver nu igen muligt at sejle og shoppe på en tur fra Rønne på Bornholm til tyske Sassnitz.

Sejlturen bliver en slags flydende grænsehandel med en række gode tilbud på især øl, vin, parfume og slik, proklamerer rederiet Molslinjen, der står bag den genopstået færgerute, i en pressemeddelelse.   

Fra den 3. marts til den 7. april kan der bookes ture med færgen Hammershus på alle torsdage og søndage.

- Vi har længe ønsket at gentage tidligere års traditioner. Med gode tilbud i Shoppen og de øvrige tilbud på mad og drikke ombord håber jeg, det vil give lyst til at tage på et lille uformelt minikrydstogt, lyder det fra cateringchef hos Bornholmslinjen, Henrik Petersen.

DSK opfordrer skatteminister til handling 

Sejlturene bliver arrangeret som tidligere shoppingture. Imens færgens øvrige passagerer kører fra borde, bliver shopping-gæsterne på færgen under opholdet i havnen i Sassnitz, inden sejlturen går hjem mod Rønne igen.

Hos De Samvirkende Købmænd (DSK) mener man, at den genopstået færgerute vil ramme dagligvarebutikkerne på Bornholm. 

- En rigtig skidt nyhed for bornholmsk dagligvarehandel, hvad også fremgår af følgende citat fra pressemeddelelsen: "En trailer til de store indkøb kan tages med gratis". Kig nu på rejsegodsbestemmelserne, skriver John Wagner på Twitter direkte henvendt til den nye skatteminister Jeppe Bruus. 

DSK har f.eks. tidligere opfordret politikerne til at sætte grænsen for, hvor mange cigaretter man må tage med til Danmark fra blandt andet Tyskland ned fra fire kartoner til én karton. 

 

Opdateret 22. feb 2022

Top jobs