Udenrigsministeriet: Drop grænsehandlen

Grænsehandel 8. jan 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Grænselukninger har ramt omsætningen i grænsebutikker som Fleggaard. Omvendt har omsætningen fået et boost i de danske dagligvarebutikker nær den dansk-tyske grænse.  Arkivfoto: Henrik Denman
  • Med hele verden farvet rød understreger de danske myndigheder, at danskerne ikke skal købe ind syd for grænsen. Opdateret 11. januar

Siden nordtyske Slesvig-Holsten blev farvet orange i den danske rejsevejledning i begyndelsen af november, har en del danskere alligevel krydset den dansk-tyske grænse for at købe ind i grænsebutikkerne.

Størstedelen af grænsebutikkerne har nemlig reklameret med, at danskerne gerne måtte komme til Schlesvig-Holsten for at handle, når blot de kun opholdt sig i Tyskland under 24 timer.

Butikkerne har ikke fortalt, at de danske myndigheder samtidig har opfordret til 10 dages isolation, hvis man som dansker har krydset grænsen.

Men nu understreger udenrigsminister Jeppe Kofod, at danskerne skal undlade grænsehandel og købe ind i de danske butikker.

Udenrigsministeriet opfordrer kraftigt danskerne til at droppe grænsehandel. Men der er ikke noget, der forbyder danskere at handle ved grænsen. Alle danskere kan nemlig komme ind og ud af landet.
Udenrigsministeriet beder dog danskere overveje, om man kan undvære grænsehandlen – og i stedet handle lokalt.

De stramme indrejseregler gælder fra 10. januar til 17. januar og vil også indbefatte en strammere grænsekontrol.

Fleggaard har tidligere lukket halvdelen af sine butikker i Calle og Fleggaard, og andre kæder har skruet ned for åbningstiden.

Opdateret 2. jun 2021

Vil du vide mere?