Over halvdelen af danskerne spiser frokosten derhjemme

Forbrugere 12. dec 2018 -
This describes the image
Størstedelen af danskerne indtager frokosten derhjemme. Kun 3 pct. spiser frokosten on-the-go. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
Skrevet af: Søren Tougaard

Hvor spiste du din frokost i går?

Det spørgsmål har 800 forbrugere svaret på i en repræsentativ undersøgelse udarbejdet af analysebureauet AIM Create. Og her svarer et godt stykke over halvdelen, 57 pct., at de spiste den derhjemme.

Undersøgelsen viser, at det kun er 3 pct., der napper et nemt on-the-go måltid, mens 27 pct. af de adspurgte enten spiste på arbejdspladsen eller på skolen.

4 pct. angav, at de spiste på en restaurant.

Ifølge AIM Create kan det virke overraskende, hvor mange danskere der egentligt indtager deres frokost derhjemme, når man tænker på væksten indenfor convenience og on-to-go løsninger.

- Den relative høje andel, som spiser frokost derhjemme, kan dels forklares ved at ca. en tredjedel danskerne fra 18 år er uden for arbejdsmarkedet. Derudover er der også mange danskerne, som har skiftende arbejdstider. er studerende og helt eller delvist har hjemme-arbejdspladser, lyder det i analysen fra AIM Create.

Overset i produktudviklingen

I weekenden er det næsten to ud af tre danskere, 64 pct., der indtager frokosten hjemme, viser undersøgelsen.

Ifølge AIM Create er danskerne frokostvaner vigtige at forholde sig til, når der udvikles frokostløsninger blandt producenter og kæder.

- I vores optik er frokosten en overset occassion (mulighed) i produktudviklingen, hvor meget fokus er rettet mod madpakken. Convenience er godt - men det skal ses i den sammenhæng, produktet bliver benyttet. Som leverandør er det vigtigt ikke at forveksle convenience med on-the-go løsninger, lyder rådet fra AIM Create.

 

 

 

Opdateret 10. nov 2020