Ny undersøgelse: Danskerne forventer at købe billigere ind til julemiddagen 

Forbrugere 29. nov 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
  • Næsten 8 ud af 10 danskere satser i år på at handle for under 2.000 kr. til julemiddagen

Hver syvende dansker er generelt bekymret over årets julemiddag på grund af prisstigningerne på mad. Ny undersøgelse viser, at mange er klar til at bryde med juletraditionerne og springe nogle af retterne over.

Tæller man i kroner og ører vil næsten 8 ud af 10 danskere i år bruge mindre end 2.000 kr. på julemiddagen - sidste år var det kun 6 ud af 10.  Det viser en ny landsdækkende undersøgelse fra måltidskasseleverandøren HelloFresh.

Årsagen til de nye overvejelser er, at mange familier er pressede på pengepungen i år. 

Lidt mere end hver fjerde overvejer at bede gæsterne om at medbringe hver deres ret eller ingrediens til julemiddagen. 

- For mange familier er julen også en dyr og hektisk tid, hvor det kan være svært at leve op til de forventninger, vi har til hinanden. Derfor opfordrer vi i år danskerne til at tale om de forventninger og ønsker vi har til julen i år - et slags juleløfte, kan man kalde det. Gør man det, tror vi på, at mange familier vil opleve, at der både kan spares tid, penge og bekymringer, siger Nanna Elisabeth Kaldan, gastronomisk chef hos HelloFresh.
 
Udsigten til en jul, hvor det kan være svært at få budgettet til at hænge sammen, får samtidig danskerne til at ville planlægge deres madindkøb i julen bedre.

Godt 90 procent af danskerne har ifølge undersøgelsen ambitioner om at bryde det normale mønster fra juletiden, hvor der traditionelt smides mere mad ud end på andre tidspunkter på året. Det er en væsentligt højere andel end sidste år, hvor blot 70 procent i en tilsvarende undersøgelse fra HelloFresh svarede, at de satsede på at undgå at smide mere mad ud i juletiden.
 

Opdateret 29. nov 2022