Ny funktion i madspildsapp viser besparelse på klima og penge

Forbrugere 16. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Too Good To Go
  • Omkring 4.000 butikker i Danmark et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go

Den stigende inflation har lagt pres på danskernes madbudgetter, og derfor har Too Good To Go udvidet sin madspildsapp med en ny funktion, der viser, hvor mange penge - og hvor meget CO2e - man sparer ved at købe overskudsmad.

Det fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Landechef for Too Good To Go i Danmark Heidi Boye håber, at den nye funktion vil gøre det mere håndgribeligt for forbrugeren at forstå, hvilke fordele der er ved at hente overskudsmad.

- I en tid hvor efterspørgslen på spareløsninger er enorm, håber jeg, at funktionen får en varm modtagelse blandt vores brugere. Overskudsmad er i høj kurs, og forhåbentlig kan den tydeliggøre de åbenlyse fordele, der er ved at redde mad fra at ende i skraldespanden. Man gør nemlig både noget godt for klimaet samtidig med at få god værdi for pengene, siger hun.

På nuværende tidspunkt har cirka 4.000 butikker i Danmark et samarbejde med madspildsappen Too Good To Go.

Too Good To Go har netop lukket en investeringsrunde med en kapitaltilførsel på samlet 44,7 mio. euro, svarende til 333 mio. kr. Indskuddene er sket over flere omgange de seneste tre måneder. Senest den 2. september, hvor virksomheden har fået tilført 63 mio. kr. 

 

Fakta om madspild

- I Danmark spildes årligt over 814.000 tons fødevarer, der kunne have været spist, viser 2021 tal fra Miljøstyrelsen

- De stigende fødevarepriser har vækket danskernes interesse for at reducere madspild, viser en undersøgelse foretaget af Epinion.

 - Hver femte dansker bruger apps til at bekæmpe madspild, viser tal fra Danmarks Statistik

- Ifølge FN’s verdensmål 12.3 skal der ske en halvering af madspildet på forbruger- og detailniveau inden 2030

 

Opdateret 16. sep 2022