Knap hver femte har en ugentlig kødfri dag
De fleste nordboere spiser et eller flere hovedmåltider uden fisk og kød om ugen, men de kødtomme tallerkner er ikke lige hyppige i de nordiske lande.
Det fortæller Foodobserver.dk på baggrund af ”Food & Health 2016” fra YouGov, som har fulgt nordiske forbrugeres holdning til mad og sundhed i mere end 10 år.
Hver femte forbruger (Sverige: 22 pct., Danmark: 17 pct., Norge 22 pct. og Finland: 16 pct.) siger, at de har reduceret deres samlede kødindtag sidste år.
I Finland har to ud af fem forbrugere valgt at reducere deres forbrug af kød og fisk af helbredsmæssige årsager. Det samme gør sig kun gældende for hver tredje i de andre nordiske lande. 27 pct. af svenskerne gør det af hensyn til miljøet – den begrundelse har kun 15 pct. af danskerne, 17 pct. af svenskerne og kun hver tiende finne. 17 pct. af danskerne giver økonomi som årsag. Det gælder kun 6. pct. af svenskerne, 9 pct. af nordmændene og 8 pct. af finnerne.