Inflation: Madpakker er den nye slagmark

Forbrugere 4. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Screendump tilbudsaviser
  • Ferien er slut, og indhold til madpakken på tilbud er det nye våben i kampen om forbrugerne

Ferien er ved at være slut, og ikke mindst børnefamilierne vender tilbage til hverdagen med daglige madpakker.

Det giver dagligvarekæderne en ny kampplads for priskrig: Pålæg, pølsehorn og pizzasnegle.

Tænker man som forbruger ikke så meget over prisen, når det er feriens forkælelsesbudget, der trækkes på, er sagen en anden, når pengene skal hentes i hverdagspungen.

Hen over ferien har inflationen betydet stigende priser på ikke mindst fødevarer. I juni lå prisen på fødevarer 13,5 pct. over prisen et år tidligere, og alene fra maj til juni steg den med 2,9 pct.

Torsdag 4. august træder den første tilbudsavis, der dækker det nye skoleår, i kraft. Den kommer fra Coops discountkæde Coop365, der hver uge har et tilbud til 3,65 kr. Ikke forbavsende er tilbuddet i denne avis mellem 70 og 90 gram skiveskåret pålæg til madpakken, og sammen med tilbuddet skriver kæden: ”Hverdagsklar.”

Coops private label rullepølse koster til sammenligning 16,95 for 90 gram.

Netto er på bølgen og skriver ”Skolestart med god madpakke til Netto-pris”. I Netto koster pålæg 10 kr. for en pakke med mellem 60 og 125 gram. Til gengæld er pølsehorn og pizzasnegle fra Beauvais samt GrovHapsere fra Stryhn’s på tilbud til 22 kr. som alternativ til rugbrødmadderne.

Pølsehornene koster helt op til 29,95 på Coop.dk Mad og 30,75 i Nemlig.com, viser et tjek på prissammenligningstjenesten Beepr.

Mælkesnitterne koster 2 kr., og ostehapserne 30 kr. i Netto.

Lidl skriver ”velkommen hjem til en super hverdag”, og har pålæg til en femmer på forsiden. Køber kunden flere end fire pakker, er prisen op til 17,95 kr.

Kæden har også tilbud på trekantsandwich, 15 kr. for 185 gram og økologiske børnesnacks til 20 kr.

I Remas nye tilbudsavis er der også fokus på madpakken. På forsiden er pålæg til en tier, og prisen er 16,95 ved køb af flere end seks pakker. Rugbrød fra Schulstad koster 12 kr. for en pakke.

Bilka fejrer stadig sin årlige fødselsdag og har fokus på det i sin tilbudsavis, mens SuperBrugsen og Kvickly, der kører to-ugers tilbudsaviser, først kommer med en ”ferien er slut”-avis fra 12. august.

 

Opdateret 9. aug 2022