Én ud af tre danskere spiser mere kylling

Forbrugere 27. apr 2016 -
This describes the image
Danskerne skærer ned på okse- og svinekød. Til gengæld lander der mere kylling på middagsbordet. Foto: Colourbox

Næsten hver tredje dansker spiser mindre kød, end de gjorde for et år siden, viser en ny undersøgelse, som Kundepanelet har foretaget for Dansk Handelsblad.

Det er især okse- og svinekød, forbrugerne har skåret ned på. Henholdsvis 28 og 31 pct. svarer, at de køber mindre okse- og svinekød end for et år siden.

Til gengæld køber de tilsvarende mere kylling og fisk. Her svarer 30 pct., at de køber mere kylling, imens 34 pct. køber mere fisk.

Dansk, økologisk velfærdskylling

Det er dog ikke hvilken som helst kylling, der ryger i kurven, når danskerne køber ind.

Næsten otte ud af ti siger i undersøgelsen, at det har nogen eller stor betydning, at den kylling, de finder i supermarkedernes kølediske, er dansk.

Det samme gør sig gældende, når der bliver spurgt ind til dyrevelfærd. Her svarer 86 pct., at det har nogen eller stor betydning, at kyllingen har haft et godt liv, inden den lander på middagstallerkenen.

Kun 3 pct. mener, at dyrevelfærden er uden betydning.

Undersøgelsen viser også, at økologien betyder mere og mere for forbrugerne. Således svarer 30 pct. af de adspurgte, at de køber mere økologisk kød, end de gjorde for et år siden.

Kundepanelet spurgte i ugerne 15 og 16 926 forbrugere på Tilbudsugen.dk om deres forbrugsvaner i forhold til kød, kylling og fisk. Besvarelserne er repræsentativt fordelt på køn, alder og geografi.

Opdateret 10. nov 2020