ISS betaler 100 millioner for at komme ud af kontrakt med Forsvaret

Foodservice 24. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
  • Efter langt tids kritik blandt forsvarspersonel er Forsvaret og servicekoncernen ISS blevet enige om at ophæve milliardkontrakten før tid  

Skrevet af: Søren Tougaard

Tilbage i 2017 indgik Forsvaret og ISS en milliardkontrakt, der betød, at servicekoncernen skulle stå for forplejning, rengøring og en lang række øvrige serviceydelser over seks år frem til februar 2024. 

I de senere år er kritikken dog haglet ned over ISS' serviceniveau blandt Forsvarets egne ansatte, der blandt andet har været stærkt utilfreds med maden i kantinerne og rengøringsniveauets i Forsvarets bygninger.

Nu er parterne blevet enige om at ophæve kontrakten godt to år før tid, så ISS er helt ude af sine forpligtelser om 11 måneder. Til Børsen oplyser ISS, at koncernen betaler ca. 100 mio. kr. for at forlade kontrakten før tid.    

Ejendomsstyrelse tager over

Kontrakten havde en værdi på 3 mia. kr., og Forsvarets havde i sin tid en forventning om at kontrakten kunne spare ca. 30 pct. til facility management. Det har dog ikke været tilfældet. I 2019 brugte ISS f.eks. 120 mio. kr. mere end budgetteret.

Kontraktophøret betyder, at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse over det kommende år overtager kontraktens serviceområder. 

- Vi har haft et konstruktivt forhandlingsforløb, og jeg er meget tilfreds med, at vi nu er enige om vilkårene for en aftale, begge parter kan være tilfredse med, og som samtidig sikrer driften af Forsvarets etablissementer i overgangsperioden. Det har været et vigtigt parameter for os i forhandlingerne, udtaler generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, i en pressemeddelelse. 

ISS-medarbejdere på Forsvarets kontrakt får et tilbud om at overgå til ejendomsstyrelsen.

 

Opdateret 24. jun 2021