Sidste udkald for at prise årets butiksleder-stjerner

Debat og Kommentar 15. jun 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Leder af ansvarshavende redaktør Jesper Veber Knudsen

Whole Foods, Trader Joe’s, Eataly og Amazon Go. Er det navne, der siger dig noget?

Det er i hvert fald et mindre udpluk af de mange detailbutikker, som tre danskere fra forskellige kæder i den hjemlige dagligvarehandel sammen besøgte på en hektisk tour de force til New York i begyndelsen af maj i år.

Til daglig er de tre konkurrenter, men købmand Max Skov Hansen fra Rema 1000 i Valby, salgschef Ronnie Borregaard, Fakta og Coop 365, og Tonny Drachmann Nielsen, i dag varehuschef for Bilka i Odense, har det til fælles, at de tilbage i 2020 blev kåret som vindere af Danish Retail Award.

Udover æren udløser prisen også en studietur til cremen af international detailhandel i New York, og det var den præmie, som Max, Ronnie og Tommy endelig kunne få glæde af for en måned siden, efter at corona-pandemien gennem to år havde lukket ned for mange grænser og dermed mulighederne for at kunne rejse frit.  

Bag Danish Retail Award står Dagligvarehandlen i samarbejde med Dansk Erhverv og erhvervsskole-giganten ZBC, og priserne går til “de mest entusiastiske og forandringsskabende butiks- og varehuschefer i Danmark”.

Gennem tiden har mange vindere efterfølgende taget flere trin op ad karrierestigen. Ronnie Borregaard vandt for eksempel sin Award som købmand i Spar Teglholmen, men har siden fået flere stjerner på skuldrene.

Hvis du synes, at du kender en købmand, uddeler, butiks- og varehuschef, som også fortjener den helt store anerkendelse og en detailrundtur i New York, er det ved at være absolut sidste udkald, for indstillingsfristen for årets kandidater til den ærefulde Award er nu: fredag 17. juni.

En stærk strategi og gode koncepter giver fordele. Men branchens folk ved godt, at det er i det direkte kundemøde ude i butikkerne, at de helt afgørende slag slås i dagens skarpe konkurrence.

Hver dag, hver time. Enkelt, men sandt.

Skal man vinde prisen, kan vi lige så godt sige på forhånd, at det ikke er nok at gøre lederjobbet godt i butikken. Mange opfylder kædens krav og mere til. Men butikschefens egen indsats skal også være exceptionel på en måde, så resten af kæden gerne vil overtage ideerne, hvis han eller hun skal nå helt op i finalefeltet til årets Award.

Hvor indstiller man så sin kandidat? Det gør man her på https://danishretailaward.com/

Efter en nominering sidst i juni går et finalefelt videre, og prisuddelingen finder i år sted på Børsen i København 30. september. Vinderne kommer forhåbentlig ikke til at vente lige så længe på turen til New York som nogle af deres forgængere, for her i 2022 er den planlagt til 10.-14. oktober.

For alle os andre, der måske ikke helt har prisvinder-kvaliteter, er der i øvrigt i denne udgave af Dagligvarehandlen en mindre rundtur til en anden storby, London, i selskab med vores britiske samarbejdspartner IGD. Inspiration kan man aldrig få nok af.  

Vil du vide mere?