Tidligere pris-vinder: Vi vendte butikken om

Dagrofa - Navne 24. aug 2023 -
This describes the image
Morten Flemming Olsen er i dag Meny-købmand i Charlottenlund  Foto: Privat
  • Morten Flemming Olsen vandt som butikschef for SuperBest i Karlslunde i 2013 Tuborgfondets Retail Award, der siden blev til Danish Retail Award.

Forud for dette års Danish Retail Award-uddeling har Dagligvarehandlen taget en snak med tidligere vindere fra 2013. I dag Morten Flemming Olsen, der er Meny-købmand i Charlottenlund. 

Morten Flemming Olsen startede sin karriere i Dansk Supermarked, hvor han gennemførte talentudviklingsforløbet. Morten var hos Dansk Supermarked i 19 år og sluttede af som varehuschef, inden han tog springet til en anden koncern, dog med en afstikker på næsten to år som kædechef for Change Lingeri, inden han blev købmand for SuperBest i Karlslunde.

For at drive en attraktiv dagligvarebutik i Karlslunde gjorde Morten og hans medarbejdere lidt ekstra ud af butikken, så den fremstod mere high-end.

- Vi brugte forskellige elementer til vores udstillinger i butikken. Det var for eksempel gamle købmandsdiske eller trækvogne, vi brugte til at vise varerne frem. Men vi vendte også butikken om, så vi havde både bager, fisk, slagter og grønt helt forrest i butikken.

Den anderledes måde at tænke butiksindretning på sammen med en superhøj standard på hylderne blev bemærket og førte til både en nominering og en pris ved Tuborgfondets Retail Award i 2013.

- Det var ikke kun et stort skulderklap til mig, men også til mine medarbejdere. Det er jo i høj grad dem, der vinder.

Morten har ikke ønsket at bruge prisen til at fremme karrieren.

Han kan godt lide både salg, kundekontakten og medarbejderplejen, som er en integreret del af at være købmand. I 2016 skiftede han dog butik og blev købmand i Meny, Charlottenlund i stedet for Karlslunde.

Rejsen til Singapore

Udover æren ved at vinde prisen får vinderne også en rejse, hvor dygtige detailhandelseksperter fra erhvervsskolen ZBC står for planlægningen og gennemførelsen af rejsen. I 2013 gik rejsen til Singapore.

- De var langt fremme i Singapore. Flere af de ting, jeg så i 2013, er først for alvor blevet implementeret i Danmark indenfor de senere år. Convenience er et eksempel. Men de var også fantastiske til at sælge kunderejsen.

Og Morten så også, at de var meget langt fremme med brugen af it og teknologi i butikkerne. For eksempel standere med mulighed for videoopkald til en medarbejder.

Udover inspirationen ,fremhæver Morten det gode netværk, han fik sammen med de andre vindere fra 2013.

Et godt råd fra Morten til årets nominerede er:

- Nyd, at I er indstillet. Det er en stor anerkendelse, og tiden går hurtigt, så nyd det.

Opdateret 24. aug 2023