Dagrofa har fundet en ny direktør til Spar

Dagrofa - Navne 9. apr 2021 - 3 min læsetid
This describes the image
Ny kædedirektør for Spar, Min Købmand og Let-køb Esben Keller og ny digital direktør i Dagrofa Clarissa Eva Leon  Foto: Dagrofa
  • Esben Keller har mange års erfaring fra detailhandel og har været salgschef i Dagrofas tidligere Kiwi-kæde, Dagrofa har samtidig ansat en ny digital direktør

Det bliver Esben Keller, der skal overtage ledelsen af Spar, Min Købmand og Let-Køb efter Richo Boss, der blev kædedirektør for Meny i januar. Esben Keller bliver samtidig en del af koncernledelsen.

Det fortæller Dagrofa i en pressemeddelelse, hvor det samtidig offentliggøres, at Clarissa Eva Leon skal være ny digital direktør.

Både Esben Keller og Clarissa Eva Leon kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen og implementeringen af Dagrofas næste, offensive strategi, og koncernchef Tomas Pietrangeli ser frem til at byde de to nye direktører velkommen i en af Danmarks førende fødevarekoncerner, der foruden dagligvarebutikker også står bag Dagrofa Foodservice og Dagrofa Logistik.

- Jeg er meget glad for, at Esben og Clarissa har valgt at takke ja til at blive en del af Dagrofa-holdet. Esben kommer med en stor erfaring fra detail-branchen, og hans strategiske tankegang og evne til at få strategier til at fungere i praksis vil sikre, at Spar, Min Købmand og Let-Køb vil fortsætte den stærke udvikling, som kæderne er inde i. Med Clarissas ansættelse accelerer vi vores digitale indsats, og det ville kunne mærkes internt i Dagrofa og også blandt vores kunder, købmænd og samarbejdspartnere, siger koncernchef Tomas Pietrangeli.

Esben Keller kommer senest fra en stilling som Head of Retail for tøjbrandet Rains, hvor han blandt andet har haft ansvaret for virksomhedens globale retail-strategi. Han begyndte sin karriere i Salling Group som trainee i Bilka, hvorefter han bestred flere ledende roller, herunder blandt andre rollen som varehuschef i Føtex og Bilka, før han efter 16 år blev salgschef i den nu lukkede Kiwi-kæde. Herefter kom Esben Keller til Heinemann Retail, hvor han var direktør fra 2017-2020.

- Dagrofa er inde i en meget spændende udvikling med butiksvækst og vundne markedsandele, og den lokale nærhed og forankring, som særligt Spar, Min Købmand og Let-Køb repræsenterer, er mere efterspurgt end længe set. Jeg glæder mig til at fortsætte den flotte rejse Spar, Min Købmand og Let-Køb er på, og ser samtidig frem til at kunne bidrage til Dagrofas samlede vækst og positionering, siger Esben Keller.

Kommer fra DSB

Clarissa Eva Leon kommer fra en stilling som digital chef i DSB, hvor hun blandt andet har haft ansvaret for at trække DSB i en innovativ retning og bringe DSB i førersædet af den digitale udvikling.

- Jeg er rigtig glad for muligheden for at træde ind i en helt ny branche, som det seneste år i den grad har haft stor offentlig interesse. Samtidig ser jeg frem til at bruge mine erfaringer med at sætte fart på en digital udvikling, som i nutidens samfund spiller en vigtig rolle både internt i en organisation og også eksternt i forhold til vores kunder, siger Clarissa Eva Leon.

Esben Keller tiltræder mandag den 12. april. Clarissa Eva Leon tiltræder den 1. maj.

 

Opdateret 7. jan 2022