40-års jubilar: Den største forandring sker nu

Dagrofa - Navne 18. aug 2023 -
This describes the image
Foto: Privat
  • Salgschef Bo Vilhemsen fejrede i mandags sit 40-års jubilæum hos Dagrofa, hvor han stadig nyder jobbet og livet på landevejen.

For Bo Vilhelmsen er der ingen tvivl. Den største forandring, han har oplevet i sine 40 år hos Dagrofa, sker lige nu og her, imens han som salgschef har ansvaret for den sjællandske del af kæden Min Købmand.

- Vi er inde i en periode, hvor antallet af Min Købmand vokser igen. Flere af dem starter som borgerbutikker, hvor lokalsamfundet går sammen om at købe bygningen og leje den ud til en købmand. Det er en rigtig god fornemmelse at være en del af den forandring.

Bo har ansvaret for flere borgerbutikker herunder en af kædens ældste borgerbutikker med mere end 12 år bag sig, og han ser, at opbakningen til borgerbutikkerne holder ved også efter den første opstartsperiode.

Under Corona-nedlukningen oplevede Bo en øget bevidsthed om den lokale købmand, hvilket både har medført en øget interesse for at videreføre lokalsamfundets butik ved generationsskifte, men det gav også en omsætningsstigning i en række af de lokale borgerbutikker. Der er typisk placeret i mindre bysamfund med 250-1500 indbyggere.

Udover at hjælpe med opstart af nye butikker fungerer Bo som bufferled mellem hovedkontoret og butikkerne og som sparringspartner for den enkelte købmand om alt fra analyse af salgstallene til forslag til nye handlinger lokalt. Her trækker Bo både på sin uddannelse som kommis og på sin mangeårige erfaring på landevejen, hvor han også gennem årene har opbygget et tæt og fortroligt forhold med de fleste købmænd.

- Jeg følger jo med i den enkelte købmands op-og nedture. Sommetider i flere generationer. Ud af mine 36 butikker er ni af dem 2. generations købmænd, hvor jeg også kendte faren. Jeg har også én butik, som nu drives af 3. generation.

For Bo giver det energi at komme rundt og møde glade og motiverede købmænd hver dag. Han har kortvarigt prøvet at være fast på kontoret, men fandt hurtigt ud af at det ikke passede til ham.

En klassisk karriere

Bo startede som flaskedreng i Brugsen og havde som ung en drøm om at blive købmand eller komme i en bank, fordi det med tal altid har været nemt.

- Men da jeg så blev spurgt af min chef, om jeg ville være butikselev, traf jeg det lette valg og blev i dagligvarebranchen.

Oprindeligt startede Bo som ferieafløser på et kølelager hos Brd. Justensen, der senere blev en del af Dagrofa. Efter ganske få uger kom chefen og spurgte, om han ville flytte med over på Dagros gamle hovedlager, som blev lager for Dagrofa efter fusionen. Og derfra og frem til nu har Bo haft en lang række titler og ansvarsområder i Dagrofa.

I de senere år er der blevet tid til at begynde at spille golf, men det er en ret ny interesse i forhold til Bos livslange tilknytning til Brøndby, som han har været fan af siden en gang i 80’erne. Her har Bo i mere end 15 år været frivillig på kampdage i lounge-og restaurantdelen.

Opdateret 18. aug 2023