Ung uddeler: "Jeg får et kick, når jeg ser indekset vokse"
Opgaven var temmelig klar, da 23-årige Mark Stage i august 2019 overtog tøjlerne i den lokale Dagli’Brugs i Ågård.
På opfordring fra sin distriktschef rykkede den unge uddeler fra Odense til den underskudsplagede butik, og nu skal han vise, hvor langt evnerne og forretningstalentet rent faktisk rækker. For som han selv siger:
- På sigt er målet at få en af de tungere poster i Coop, måske distriktschef. Men lige nu skal jeg lykkes med opgaven i Ågård og vise, at butikken også i fremtiden har en plads i byen.
Han kan allerede fremvise positive takter, og det er i sidste ende den drivende kraft for uddeleren, der de seneste to år har arbejdet som souschef i Dagli’Brugsen i Hunderupparken i Odense.
- Jeg får et kick, når jeg ser indekset vokse måned for måned.
”Kun til låns”
Over de seneste fem år har en lille håndfuld uddelere haft deres gang i butikken i Ågård.
Derfor er det vigtigt for Mark Stage at vise både ansatte og byen, at han – trods bopæl i Odense – er dedikeret til opgaven.
- Det er vigtigt for mig, at kunderne oplever mig som nærværende og interesseret i området. Jeg giver mig tid til at tale med kunderne, lære dem at kende og de har taget rigtig godt imod mig, fortæller Mark Stage.
Et regelmæssigt spørgsmål til den unge uddeler er derfor også, hvornår han og kæresten flytter til byen.
- Min kæreste har et godt job i Odense som kosmetolog, og vi er glade for byen, så en flytning til Ågård ligger ikke lige for. Men jeg holder så meget af jobbet og byen, at de gennemsnitlige to timers transport og 10 timer på job er det værd, fortæller han.
Coop for livet
Omkring fremtiden er Mark Stage temmelig sikker på, at der om 5, 10 eller 15 år stadig står Coop på CV’et.
- Jeg er Coop-mand ind til benet. Så selvom der måtte komme interessante tilbud fra andre steder, så ser jeg mig selv avancere inden for Coop. Jeg holder af kulturen og den måde, forretningen drives på, så målet er at stige i hierarkiet.
Indtil videre har Coop da også tegnet størstedelen af Mark Stages arbejdsliv, siden han som 15-årig blev ansat som flaskedreng.
- Jeg startede faktisk på grundforløbet til kok, men havde fritidsjob i den lokale SuperBrugs, hvor jeg senere blev elev. Der var bare noget i jobbet, som fangede mig. Det at trimme butikken og få det bedste ud af de varer og lokaler, jeg havde til rådighed. Når jeg så kan se på resultatet, at tiltagene virker, så giver det blod på tanden, fortæller Mark Stage.
På spørgsmålet om, hvordan kunder og ansatte har reageret på hans unge alder, fortæller Mark Stage, at det i sidste ende er et spørgsmål om tid.
For jo bedre de lærer ham at kende, jo mindre betyder det.
- De skulle jo lige vænne sig til det, men jeg er blevet taget godt imod. I sidste ende handler det om, at de også kan se meningen i tiltagene som ja tak-tilbud, og at du er lydhør over for deres behov. For når de kan se resultaterne og føler, at de er med i processen, så har vi de bedste chancer for at lykkes.