Takeaway skal frem i butikkens forområde

Coop 24. apr 2017 -
De Coop-ejede Kvickly-varehuse tabte 92,5 mio. kr. i første halvår af 217. Foto: Helle-Karin Helstrand
Skrevet af: Henrik Denman

Coop bevæger sig i den rigtige retning ved at indgå et partnerskab med Catering Danmark for at få en større bid af udespisningsmarkedet. Men samtidig bliver Coop nødt til at nytænke sine butikker, så kunder, der går målrettet efter et måltid mad, kan komme hurtigt til og videre på farten.

Det vil kræve, at flere butikker udvider pladsen til færdigretter i forområdet, så kunderne ikke skal jages gennem hele butikken for at finde sit måltid bagest i butikken.

Sådan lyder vurderingen fra adm. direktør Henning Bahr, Retail Institute Scandinavia.

Han har flere gange, bl.a. ved præsentationen af prognosen for dagligvarehandlen i decem-ber, slået på tromme for, at handlen skal kæmpe for at få del i udespisningsmarkedet, hvis de skal øge vækst. Et rigtigt skridt Om Coops plan om at jagte takeaway markedet og sælge flere varme retter i butikkerne, siger han:

– Det kan jeg sagtens følge. Flere Meny-butikker tilbyde allerede i dag varme færdigretter, men problemet er, at man skal helt ind i butikken for at hente det hos delikatessen eller slagterafdelingen. Det er ikke placeret ude i forområdet.

– Hvis det rigtigt skal fungere, kræver det, at færdigretterne lige til at spise placeres, så folk på farten kan købe det i forområdet og ikke behøver gå ned bagerst i butikken. Det vil natur-ligvis tage nogle kvadratmeter fra det produktive salgsareal, men det vil være et krav.

Nu har Coop købt 50 pct. af Catering Danmark og bevæger sig dermed endnu mere i den retning, som Henning Bahr har peget på.

– Det, synes jeg, er strengt nødvendigt for at få vækst, fastslår han.

– Ledelsen har tidligere meldt ud, at fremtidens supermarked ikke blot skal være en madbutik, det skal også være en måltidsbutik. Det med en teaterscene, hvor man skifte fra det ene til det andet, tror jeg er rigtig vigtig for dem, og så skal det absolut være et højrehåndsprojekt, som har ledelsens fulde opbakning, siger Henning Bahr.

Opdateret 10. nov 2020

Vil du vide mere?