Stor fynsk brugsforening giver autocampere gratis overnatning 

Coop 30. jun 2023 -
This describes the image
Direktør Ole Ebdrup Andreasen ser frem til en stor turistsæson med masser af autocamper-kunder i Kvickly Middelfart. Foto: Flemming Effersøe
  • Kvickly Middelfart åbner sin store parkeringsplads om natten for autocampere

Kvickly Middelfart stiller sin store parkeringsplads centralt i byen og tæt på havnen gratis til rådighed for autocampere om natten. Normalt er der tidsbegrænsning for alle parkeringer på to timer.

This describes the image

På havnen ved siden af autocamperne kan man se det konkrete udtryk for dynamikken i Middelfart, hvor havnen over de senere år er blevet forvandlet til et levende byrum med spektakulær udsigt til de to broer over Lillebælt, der forbinder Fyn og Jylland. Der bliver bygget nye luksuslejligheder, som koster mellem fem og 16 millioner kr.

På den officielle autocamperplads er der rift om de 50 pladser. I oplandet kan der findes yderligere 50 pladser.

Derfor kan turisterne vælge at sove på Kvicklys parkeringsplads og næste morgen kører hen til den officielle plads for at se, om der er ledigt. 

Direktør Ole Ebdrup Andreasen, Brugsforeningen Middelfart & Omegn har over de seneste år set et stærkt stigende antal turister både som autocamper og lystsejlere komme til en den fynske handelsby, som har udviklet sig til en stadig stærkere turistdestination med bl.a. et Hindsgavl Slot, ler-museum, træskibsværft, brovandring, hvalsafari og en unik kystlinje langs Lillebælt.

-  Det er godt for handlen i byen, når vi kan tiltrække autocampere, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Selv drømmer Ole Ebdrup Andreasen en dag om drive ned igennem Europa i en autocamper. Men lige nu har han travlt med at tage godt imod de automobile turister, der har sat kursen mod Middelfart.

- Middelfart er i den grad blevet mulighedernes by med en stadig større turisme, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Han har de seneste godt fire år været direktør for Brugsforeningen Middelfart & omegn, der omfatter ankerbutikken Kvickly i Middelfart, SuperBrugsen i Strib og hele fire Coop365discountbutikker i lokalområdet. 

Nordjyden kom fra et job som salgsdirektør i SuperBrugsen og nyder nu at være en del af lokalområdet. Derfor er familien flyttet til det fynske.

- Autocampere handler for omtrent en tusse om dagen, hvad er er meget mere end lystsejlerne, der har mere forråd med ombord, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Både marinaen og den officielle plads for autocampere ligger få hundrede meter fra Kvickly. 

- Pladsen er så populær, at den ofte er helt booket. Så derfor kan autocamperne prøve lykken med en overnatning efter lukketid hos os og så se, om der skulle være en ledig plads næste morgen, forklarer Ole Ebdrup Andreasen.

This describes the image

Han har en ønske om, at den nuværende plads tæt ved havnen og med udsigt til marinaen og Lillebæltsbroen kan blive udvidet med en ny og større plads, så der kan komme endnu flere autocampere til Middelfart. 

Efter et vanskeligt 2022 begynder direktøren for den store brugsforening at se tegn på, at fremdriften og optimismen i byen også kan ses på kundestrømmen i Kvickly og forhåbentlig også bundlinjen, når året er omme. 

Den næste store investering bliver en moderne pantautomat, som gør det nemt for både de lokale og turister at hælde tom pantemballage direkte i maskinen og indløse deres pant i varehuset.

This describes the image


Ole Ebdrup Andreasen falder i snak med tysk ægtepar, som har overnattet i deres autocamper i Middelfart. Det ligger den tyske kvinde stærkt på sinde at rose for den høje rengøringsstandard på bad og toilet i den skurvogn, som er stillet op på pladsen. 

- Det er nok den bedste ros, man kan få fra en tysker, siger Ole Ebdrup Andreasen. 

Han hæfter sig ved at være eneste autocamper i gennemsnit ligger 1000 kr. i døgnet til indkøb. - Autocamper det er simpelthen bare gode kunder, siger Ole, så dem vil han gerne have flere af.
 

Opdateret 3. jul 2023