Sorte tal i SuperBrugsen Rødekro

Coop 2. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Flemming Effersøe
  • Sønderjysk brugsforening lander historisk overskud i sit jubilæumsår

De seneste fem år har der to gange været røde tal på bundlinjen i SuperBrugsen Rødekro. Det var i 2018 og 2019. Ellers har det være sort tal med rekordresultater de seneste to år.

I 2021 blev resultatet på 777.000 kr. mod 612.000 kr. året før. 

Uddeler Torben Damgaard siger til JydskeVestkysten, at detailbranchen helt generelt har haft en fordel af corona, fordi mange andre butikker i blandt andet storcentre var lukket ned i flere måneder.

Omsætningen i den sønderjyske brugsforening nåede i 2021 op på 129 mio. kr. Det er 13 mio.  kr. mere end året før.

På grund af coronaen fik medlemmerne ikke del i en planlagt 100 års jubilæumsfest, hvad der ifølge uddeleren var medvirkende årsag til overskuddet. I stedet kan medlemmerne hver søndag frem til november i år se frem til en ekstraordinær rabat på 15 pct.

Selv om resultatet for 2021 endte bedre end forventet, så tror Torben Damgaard ikke, at næste års resultat bliver på samme niveau. Han ser med bekymring på den øjeblikkelige verdenssituation med krigen i Ukraine og de generelt stigende priser i samfundet, hvad der vil påvirke butikkens drift i negativ retning.

- Vi kan også mærke det på vores varetilgang, hvor vi blandt andet ikke kan få den mængde pasta, madolie og andre ting vi egentlig kan sælge, og det er jo fordi, der er vareknaphed, siger Torben Damgaard til avisen.
 

Opdateret 2. maj 2022