Prisvindende chokoladeproducent vil opføre oplevelsesfabrik
Friis-Holm Chokolade har seks år i træk vundet prisen som verdens bedste chokoladeproducent.
Den store internationale succes har de seneste år ført til eksplosiv vækst for virksomheden, der ved udgangen af 2018 havde nået en årsproduktion på 30 ton og en omsætning på over 5 mio. kr.
Friis-Holm Chokolade er dog langt fra færdige med at udvikle forretningen.
I partnerskab med det prisvindende gårdbryggeri Herslev Bryghus er målet at skabe en, åben chokoladefabrik, der ikke alene laver verdens bedste chokolade, men også inviterer besøgende indenfor til at opleve kakaoens komplekse rejse fra bønne til etisk og bæredygtig chokoladebar.
1 mio. kr. via crowdfunding
De to producenter har netop rejst 1 mio. kr. til projektet på bare fire timer gennem Coop Crowdfunding.
Her støttede forbrugere og investorer med alt fra 1.000 kr. til maksgrænsen på 10.000 kr.
Fabrikken er allerede under opførelse, og om to uger rykker de første produktionsmaskiner ind, så chokoladeproduktionen kan begynde.
- Jeg holder aldrig op med at have ambitioner for den chokolade, vi producerer. Vi skal lave noget af det bedste cho-kolade i verden, og lige så vigtigt skal vi hjælpe branchen i en mere forsvarlig retning. Derfor er det her projekt et logisk næste skridt. Med den nye fabrik kan vi formidle vores principper i øjenhøjde og forhåbentlig åbne nogle øjne for, hvad det kræver at lave kvalitetschokolade, som man også kan spise med god samvittighed, siger Mikkel-Friis Holm.